Aanschaf van vissen

Aanschaf van vissen

Deze keer heb ik wat tips waar u het beste op kunt letten bij de aanschaf van vissen voor in het gezelschaps aquarium. Vooral als het de eerste bewoners van het aquarium zijn, moeten we er op letten dat het water goed is. Ik denk dan bijvoorbeeld aan NO2, als dit niet goed is kan er beter geen vis in het aquarium. Een watermonster uit het aquarium is dan belangrijk bij het kopen van de eerste vissen voor een nieuw aquarium.

Het is zo dat niet alle vissen bij elkaar kunnen, bijv. een Malawi cichlide kan zeker niet met kleine vissen in een gezelschapsaquarium. Het is zoeken naar een aantal soorten vissen die bij elkaar kunnen met hun leefgewoonten.

U moet er ook rekening mee houden dat de vissen niet te groot worden voor het aquarium. En wat ook belangrijk is, is dat we starten met een aantal scholenvisjes, om hiermee te beginnen koopt u een dergelijk schooltje vissen. Koop als het kan in een keer het aantal vissen dat u wilt hebben. De grote van het schooltje vissen dient aangepast te worden op de maat van het aquarium en is op zijn minst 5 a 7 visjes.

Bij het kopen van een combinatie van scholenvissen zijn heel druk zwemmende en rustige vissen niet echt gewenst om bij elkaar te zetten, tenzij de ene een oppervlaktezwemmer is en de andere een bodembewoner. En dan later een of meerdere koppels vis als echte blikvangers, deze mogen best wat groter zijn.
Waar we op moeten letten is dat de vissen die we kopen niet allemaal in dezelfde waterlaag zwemmen, want dan is het daar net de Kalverstraat. Er zijn vissen die aan de oppervlakte zwemmen, in de middenzone en op de bodem van het aquarium.

En waar u ook op moet letten dat de vissen niet allemaal de zelfde vorm hebben.

“Oppervlaktebewoners” Hiernaast een bijlzalm wat echt een oppervlaktebewoner is en die ook ruitvormig is.

“Middenzone bewoners” De sikkeltetra is een middenzone bewoner.
De kardinaaltetra is een middenzone bewoner, deze is langwerpig van vorm.
De kegelvlekbarbeel is een middenzone zwemmer en hij is ruitvormig van model.

Deze maanvis is natuurlijk goed in het aquarium te houden, mits de bak groot genoeg is en de andere vissen zich daarbij aanpassen. En dan zeker geen vinnenbijters.

“Bodemzwemmers”
Deze corydoras is een echte bodemzwemmer.

Ook belangrijk is dat we de vissen goed voeren, dat geldt zeker voor de bodemzwemmers. Want omdat we zo spaarzaam voeren komt er bijna niets op de bodem. Daarom is het belangrijk dat we de bodembewoners extra bijvoeren.

Voor de oppervlaktebewoners moeten we er opletten dat hun voer wat langer blijft drijven.