AlgExit tegen baardalg, penseelalg en draadalg

Algexit - algenplaag

AlgExitDeze keer een stukje over een nieuw middel tegen alg. Ik zal niet zeggen dat het een wondermiddel is, maar ik weet zeker dat het voor menig aquariumbezitter een uitkomst zal zijn in de strijd tegen algen als baard-, penseel- en draadalg.

Zelf heb ik het uitgeprobeerd en ik mag zeggen met veel succes. De alg waar ik in een aquarium last van had, was draadalg. Meer of minder licht mocht niet helpen, meer snelgroeiende planten bood ook geen uitkomst. De alg bleef, het was niet echt hinderlijk maar toch wil je de alg weg hebben.

AlgExit is niet schadelijk voor vissen, planten slakken of garnalen. U kunt AlgExit gebruiken als kuur of ter preventie. AlgExit is kopervrij. Dit is goed want in een groot aantal algenmiddeltje zit koper wat niet goed is voor planten en vis en zeker niet voor garnaaltjes.

De bestaande algen worden direct teruggedrongen door AlgExit, terwijl de vorming van nieuwe algen veilig verhinderd wordt. Bovendien worden de in het aquarium aanwezige algensporen buiten werking gesteld. Tenslotte verbetert het product de plantengroei, waardoor de algengroei nog verder worden tegengegaan. Als de alg is verdwenen, is het wel belangrijk om het aquarium goed te beplanten met snelgroeiende plantensoorten.

De werkzame stoffen in AlgExit zijn salicylaten. Er zit een mix van salicylaten in het product zoals natriumsalicylaat, salicylzuur, acetylsalicylzuur (aspirine) en andere salicylaatverbindingen die, in een bepaalde optimale mengverhouding, ervoor zorgen dat algen geen kans meer krijgen. De anti-alg werking (de één wat sterker dan de ander) van de afzonderlijke salicylaatverbindingen is redelijk bekend in de literatuur. (bron Easy Life)

Dosering en gebruik
Schudden voor gebruik.
Gedurende 4 weken, 10 ml per 100 liter per week doseren.
Verlenging van de kuur is geen probleem indien nog algen achterblijven of sporen ontkiemen.
Ter preventie: 5 ml per 100 liter elke twee weken.
Niet overdoseren.
Aktief kool uit het filter verwijderen.
Uitsluitend voor gebruik in zoetwateraquaria.