Bacopa amplexicaulis

Bacopa amplexicaulis

Deze keer een stukje over de plant Bacopa amplexicaulis

Bacopa amplexicaulisEen Nederlandse naam is er niet voor deze bacopa dus is de wetenschappelijke naam voor ons ook de Nederlandse naam.

Bacopa is afkomstig uit de kustgebieden in het zuiden en midden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een van de betere aquariumplanten die niet veel eisen stelt aan het aquariumwater.

Met zijn lengte van ongeveer 40 tot 50 cm is het een plant die u het best aan de achterzijde of in het midden van het aquarium kan plaatsen, waar u er een mooie groep van kunt maken. Het is zeker geen plant die solitair neergezet moet worden in het aquarium.

In een aquarium met een watertemperatuur tussen de 18 en 30 graden groeit de bacopa goed.

Het is een plant die goed te stekken is. De stengel vertakt zich niet gemakkelijk, maar als u de top er uit knijpt en die opnieuw plant, zal deze top geen moeite hebben om nieuwe wortels te vormen. Als u de wortels laat zitten, groeit de bacopa ook nog met een wortelstok verder.

De belichting mag vooral niet te veel zijn, het is een plant die best met wat minder licht toe kan. De groeisnelheid is redelijk te noemen.

Bacopa kan ook boven water groeien, bijvoorbeeld in een moerasgedeelte waar deze plant dan blauwe bloemetjes krijgt.

De bovenwater-vorm wordt in de handel veelal te koop aangeboden, maar u kunt hem heel goed in deze vorm onder water zetten. De bacopa krijgt in een paar weken zijn onderwater-vorm.

Al met al een fijne plant die zeker aanbevelenswaardig is voor het aquarium.