Black molly, Poecilia latipinna

Poecilia latipinna

Deze keer een stukje over de Poecilia latipinna.
De in Nederland gebruikte naam voor deze vis is Black molly.

Dit is een visje wat zeker geen slechte keus is voor het aquarium. Zeker in een startend aquarium kan de Black molly veel nuttig werk doen. Dit nuttige werk bestaat uit alg eten van de planten, want daar zijn ze zeer bekwaam in. Belangrijk is wel dat u ze dan niet te veel bijvoert met droogvoer.

Het is een visje dat ongeveer 4 tot 6 cm groot kan worden. Het is goed te houden in aquariumwater met een temperatuur tussen 20 en 28 graden. Een PH-waarde tussen 6,5 en 8,0 en een KH-waarde tussen 4 en 10 is heel goed om ze te houden. Het is kortom een vis die weinig problemen geeft als het om de watersamenstelling gaat.

Black MollyU kunnt de Black molly het best houden in een groepje van minimaal 3 vissen, 1 mannetje op 2 vrouwtjes is een goede verhouding. Het verschil kunnen we goed zien bij deze levendbarende vissen.

De aarsvin van het mannetje is langwerpig, de aarsvis van het vrouwtje is rond.
De voeding bestaat hoofdzakelijk uit alg, maar droogvoer en klein levend voer is ook prima.

Als u een groepje van deze Poecilia latipinna heeft zwemmen in het aquarium, kan het zomaar gebeuren dat er jongen komen. De black molly is levendbarend. Ze legt geen eitjes, maar brengt levende jongen ter wereld. Naar gelang de grootte van het vrouwtje kunnen dit tussen 10 en 60 jongen per worp zijn.

Als u de jonge visjes niet in een apart aquarium zet, kunnen ze door de andere vissen of zelfs door de ouders worden opgegeten. Als het aquarium dicht beplant is, overleven er vaak wel een paar die dan snel zo groot zijn dat ze niet meer worden opgegeten.

Het is zeker een leuke vis waar u veel plezier van kunt hebben in het aquarium.