Bucephalandras motleyana malawi

Deze keer een nieuw plantje.

De Bucephalandras motleyana malawi

Bucephalandras zijn vergelijkbaar met Anubias en Cryptocoryne species. Toen ze voor het eerst werden ingevoerd voor de  aquarium hobby, werden zij vergeleken met Cryptocoryne soorten vanwege hun smalle en meestal olijf-gekleurde bladeren. Hun kruipende wortelstokken en wortels passen beter bij de kenmerken van de Anubias. Bucephalandra is een prachtige en nog relatief moeilijk te vinden geslacht van planten die veel aquarianen over de hele wereld willen hebben om hun majestueuze uitstraling.

Bucephalandras wordt gevonden aan de oevers van de rivieren in Borneo. Ondanks het consistente klimaat in bepaalde gebieden op het eiland Borneo zijn er twee seizoenen die bepaald worden door de hoeveelheid neerslag. Tijdens het regenseizoen, wanneer het water in de rivier stijgt, worden de Bucephalandra planten voor een paar maanden ondergedompeld.Bucephalandra motleyana 'Malawi' 2

Zelfs met slechts minimale hoeveelheden licht, zal Bucephalandras blijven groeien en steeds nieuwe bladeren produceren, maar de kleur van de bladeren zal steeds minder opvallend zijn.

Het ideale aquarium water voor de Bucephalandras is: pH bereik van 5-8, vrijwel elk GH en KH gehalte en een temperatuur tussen 22-28 graden Celsius.

Kortom een heel mooi plantje wat zeker een aanwinst is voor het aquarium