CO2-besparing door middel van een magneetventiel

Veel aquariumliefhebbers die een CO2-installatie hebben met een CO2-fles die onder hoge druk staat, kunnen door middel van een magneetventiel heel wat CO2 besparen.

CO2 besparingDit kan door het plaatsen van magneetventiel tussen de siliconen slang die van de drukverminderaar naar de flipper of de CO2-reactor gaat, waar we de CO2 in het aquarium water oplossen.

Meestal staat de hoeveelheid bellen CO2 op 10 bellen per minuut per 100 liter aquariumwater. Dit gaat in de meeste gevallen ’s nachts ook door. Juist dit is niet nodig, want ’s nachts produceren planten zelf CO2en nemen ze zuurstof op. Dus kan de CO2-toevoer uit als de verlichting niet brandt. U kunt de hoofdkraan van de CO2-fles dan ook dichtdraaien en als de verlichting weer aan gaat de hoofdkraan weer opendraaien.

In plaats hiervan kunt u er een magneetventiel tussen plaatsen. De stekker hiervan gaat dan bij de tijdklok van de verlichting, zodat het magneetventiel aangaat als de verlichting gaat branden en ook dus uitgaat als de verlichting uitgaat.

Hierdoor kunt u dus veel langer met de inhoud van de CO2-fles doen.

Als u het in een later stadium nog verder uit wil breiden, kunt u het geheel automatiseren, zodat het magneetventiel gestuurd wordt door de PH-control.

  1. CO2-fles
  2. Drukverminderaar
  3. Siliconen slang
  4. Magneetventiel
  5. CO2-terugslagventiel
  6. Flipper of reactor
  7. PH-control