Cognacplant, Nesaea crassicaulis

Nesaea crassicaulis

Deze keer een stukje over het plantje Nesaea crassicaulis, de Nederlandse naam voor deze plant is Cognacplant.

CognacplantHerkomst Afrika, temperatuur 22-28 graden, PH-waarde 5.5 tot 8.5 en hoogte 30-50 cm.

De Nesaea crassicaulis is een prachtig plant die in een aquarium zeker niet mag ontbreken, onder andere omdat het een plant is die zich ongestraft laat toppen en die u af kan knippen of snijden. Nadat de toppen geplant zijn, maken zij snel nieuwe wortels aan. Let er wel op als u ze opnieuw plant, dat de onderste blaadjes van de plant af zijn. Dus aan de steel die in de bodem gaat, mogen geen blaadjes zitten.

De oorspronkelijke plant vormt na het snoeien meerdere zijscheuten die u kunt laten groeien zodat u ze later weer opnieuw kunt stekken, op deze wijze staat er al snel een mooie groep Cognacplanten te pronken. Zorg ervoor dat de onderste bladeren voldoende licht krijgen, anders worden ze zwart en vallen af. Dus niet al te dicht op elkaar planten is het advies.

CognacplantHet is een plant die zich goed laat gebruiken om een mooi straatje van te maken zodat u een goede dieptewerking in het aquarium creëert.

De Cognacplant vormt een prachtig contrast met lichtgroene planten en kan ook prima achterin het aquarium geplant worden. Als hij doorgroeit, of als u te laat bent met snoeien, kan het gebeuren dat de Cognacplant boven water verder groeit en daar zelfs bloemetjes vormt.

Een goede voedingsbodem is aan te bevelen. Hierop een afdeklaag van fijn grind met een korrelgrootte van ongeveer 1.5 mm is prima.