Corydoras panda

Corydoras panda

Deze keer een stukje over de Corydoras panda.

Corydoras pandaDit visje is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Amerika maar tegenwoordig worden ze in grote aantallen gekweekt.

De Corydoras panda stelt weinig eisen aan het water van het aquarium; een temperatuur tussen de 22-30 graden, de PH-waarde tussen de 6.5 en de 8.0 en de GH waarde tussen de 2-12 is geen probleem.

Het is een visje dat we het beste in een groepje kunnen houden, want ze zijn de hele dag druk met elkaar op de bodem van het aquarium. Omdat ze zich op de bodem van het aquarium ophouden, is het ook beter om ze daar te voeren. Dit kunt u het beste doen met tabletten of voederpillen, die zijn in vele soorten voor bodemvissen te koop en ook van een groot aantal merken.

Ook is het belangrijk dat als we corydorassoorten houden, dat we op de bodem niet al te grof grind gebruiken. Fijn zand of grind met een korrelgrootte tot 1.5 mm is primageschikt. De vissen willen grondelen in de bodem en als het grind te grof of te scherp is, beschadigen hun baardtasters of erger nog ze kunnen helemaal afslijten. Ook is te grof materiaal slecht voor hun bek, waardoor ze dan problemen krijgen.

De Corydoras panda is een visje dat maximaal 4 cm groot wordt en het is prima in een gezelschapsaquarium te houden. Als ze in een groepje gehouden worden (minimaal 3-5 stuks), komt het ook regelmatig voor dat ze eieren afzetten. Deze vrij grote eitjes komen meestal na 4 tot 8 dagen uit, dit is afhankelijk van de watertemperatuur.