Benodigdheden voor honden

Alles wat u nodig heeft voor uw hond

Benodigdheden voor honden. Elke dier heeft zijn of haar specifieke behoeftes. Belangrijk is goed voer, maar er zijn nog veel meer dingen die uw hond nodig heeft. Om het u makkelijk te maken hebben we alles voor u op een rijtje gezet:

Drink- en voerbak

hond-drink-voerbak

Deze zijn in vele maten en modellen te koop. Let bij de aanschaf niet alleen op uw smaak en op de prijs van de bakken maar ook op het materiaal. Bakjes van roestvrij staal en van porselein zijn het beste schoon te houden. Plastic bakjes zijn minder hygiënisch omdat ze slecht schoon te maken zijn

Voeding

Voor uw hond wilt u alleen het allerbeste. In onze winkel vindt u allerlei soorten hondenvoer. De premium hondenvoeders zijn ingedeeld naar leeftijd en grootte van de hond. De samenstelling en verteerbaarheid van deze voeders is speciaal op uw hond afgestemd en deze geven daarom de beste groei, de mooiste vacht en de minste ontlasting. Gebruik dus voor uw hond alleen een premium hondenvoer. Laat u in de winkel adviseren welk voer voor uw hond het beste is.

Lees meer over voeding.

Vacht- en nagelverzorging

furminatorTot de uitrusting van een hond behoren ook een vlooienkam, een borstel en een nageltang. Een vlooienkam is een fijn kammetje waarmee u de vacht goed kunt kammen op jacht naar vlooien. Een stevige nageltang is om de nagels regelmatig te onderhouden

Om de vacht goed te kunnen borstelen is een rubber borstel en een passende pennenborstel bijzonder handig. De oplossing voor de losse haren is DE FURMINATOR. Deze handige kam haalt alle losse haren uit de vacht van uw hond.

Laat u adviseren welke borstel voor uw hond het meest geschikt is

Een scherp nageltangetje is nuttig om af en toe de scherpe puntjes van de nagels te kunnen knippen als deze niet vanzelf voldoende afslijten.

Een eigen slaapplaats

Een eigen plekje in de vorm van een zacht ligkussen, dit kunt u gebruiken in een mand of in de bench. Een hond heeft graag zijn eigen plekje in huis. Geef hem daarom zijn eigen mand of kussen. U vindt bij ons een ruime keus in manden en kussens. Bijvoorbeeld rieten divans met een kussen er in of een heerlijk zacht mandje waar de hond zich lekker in op kan rollen.

U kunt ook kiezen voor een bench, een metalen “kooi” waar de hond een veilige plek kan vinden waar hij niet gestoord wordt. Het is belangrijk dat u de hond rustig aan de bench laat wennen en dat u daar zoveel tijd voor neemt als nodig is. Het resultaat moet namelijk zijn, dat de hond hierin probleemloos alleen kan blijven, omdat hij dit als zijn eigen veilige ligplaats ziet. U mag de hond daarom nooit voor straf in zijn bench sturen, want dan wordt het juist een vervelende plek. Als u kinderen heeft zult u erop moeten letten dat zij de hond, als deze in zijn bench ligt, niet storen of lastigvallen. Het moet een plek zijn waar de hond zich rustig terug kan trekken.

Vlooien- en wormenmiddelen

Vlooien- en wormenmiddelen zijn er voor elk dier. Dieren in huis betekent vlooien en wormen. Behandel uw hond (ook preventief) tegen deze parasieten en behandel ook de omgeving. Er zijn vele middelen te koop om de vlooien en de wormen te doden. Kijk op de verpakking of u het betreffende middel wel voor uw hond mag gebruiken. Bij ons vindt u producten van de volgende merken: Frontline, Exil, Advantage, Advantix en Seresto

Lees meer over vlooien en wormen.

Speelgoed

Speelgoed voor uw hond is er alle maten en kleuren. Speelgoed is een must voor iedere hond. Hij speelt met wat hij leuk vindt. Als u niet wilt dat uw kostbare schoenen eindigen als kauwspeelgoed geeft u de hond van jongs af aan zijn eigen speeltjes. Zorg dat de hond voldoende speeltjes heeft en laat hem zelf bepalen waar hij zin in heeft.

Snacks

We hebben snacks in verschillende maten en smaken Voor elke maat hond zijn er verantwoorde snacks te krijgen, van kleine beloningskoekjes tot forse kluiven om het gebit schoon en sterk te houden. Afhankelijk van de soort en de leeftijd van de hond kunt u kiezen uit bijvoorbeeld kleine kauwstaafjes, stevige buffelhuid snacks in vele vormen en modellen en snoepjes in heel veel smaken.

Halsband, riem en naampenning

Uw hond zal ook vaak en veel buiten willen zijn, uiteraard dient u dan een goed passende halsband en een riem te hebben.

Aan de halsband kunt u een naampenning hangen, zodat snel duidelijk is waar de hond thuis hoort. klik op de penning om naar de site van www.hoeboer.nl te gaan om meer penningen te zienEen naampenning kunt u laten maken met de tekst die u nodig vindt. De penningen zijn in vele modellen en maten te krijgen in de kleuren chroom en messing.

Halsbanden en riemen zijn er in vele kleuren en motieven, er is altijd wel een kleur die u mooi vindt staan bij uw hond. Ook kunt u een tuigje gebruiken, dat is voor bepaalde rassen een stuk veiliger.

TIPS

  • Als u de hond ophaalt bij de fokker, vraag wat voor voer de hond tot nu toe gewend was en voer dat de eerste 2 weken. U kunt dan geleidelijk overgaan op het voer van uw keuze.
  • Vraag of de hond recent ontwormd en tegen vlooien behandeld is zodat u deze behandelingen kunt voortzetten of starten. Ook is het belangrijk te weten of de hond regelmatig ingeënt is.