Benodigdheden voor katten.

Elke dier heeft zijn of haar specifieke behoeftes. Belangrijk is goed voer, maar er zijn nog veel meer dingen die uw kat nodig heeft. Om het u makkelijk te maken hebben we alles voor u op een rijtje gezet. Van voerbakjes tot anti-vlooienmiddelen, van mandje tot speeltjes.

Drink- en voerbak

hond-drink-voerbak

Deze zijn in vele maten en modellen te koop. Let bij de aanschaf niet alleen op uw smaak en op de prijs van de bakken maar ook op het materiaal. Bakjes van roestvrij staal en van porselein zijn het beste schoon te houden. Plastic bakjes zijn minder hygiënisch omdat ze slecht schoon te maken zijn.

 

 

Voeding

Voor uw kat wilt u het allerbeste. In onze winkel vindt u allerlei soorten blik-, droog- en diepvriesvoer. De premium kattenvoeders voldoen het beste voor de kat. Ze bevatten precies die voedingsstoffen die nodig zijn om uw kat in topconditie te houden. Zo zal uw kat een gezonde, glanzende vacht hebben en weinig of geen last van haarballen. De verteerbaarheid van deze voeders is speciaal op uw kat afgestemd en deze geven daarom de minste ontlasting en geurtjes af.

Gebruik dus voor uw kat alleen een premium kattenvoer. Bij ons in de winkel vindt u de volgende merken die hier aan voldoen: Eukanuba, Iams, Royal Canin, Smølke, Technical en Hills. Laat u hierover in de winkel goed adviseren welke voor uw kat het beste is.

Lees meer over voeding.

Kattenbak

KattenbakEen kat heeft een kattenbak nodig om zijn behoefte op te doen. Kattenbakken zijn er in vele maten, kleuren en modellen. Bakken met een deksel of met alleen een morsrand, met koolfilter en deurtje of zonder. Als u uw keuze maakt, kies dan zeker geen te kleine bak want ook kleine katjes worden groot.

 

Kattenbakvulling

KattenbakvullingIn de kattenbak strooit u een kattenbakvulling om het vocht en de geurtjes op te nemen.
Er zijn vele soorten kattenbakvullingen, van klompjesvormende tot milieubesparende vullingen, van hout, klei of papier gemaakt en allemaal hebben ze een voor- of nadeel in het gebruik.Kies in eerste instantie de vulling waar uw kat aan gewend is. Als u deze vulling niet prettig vindt, schakel dan na een paar weken over op de door u gewenste kattenbakvulling.
Bedenk wel “goedkoop is duurkoop”. De duurdere vullingen stuiven minder, nemen beter vocht op en ruiken ook veel minder snel. Ook in gebruik gaan ze veel langer mee.

Om de kattenbak schoon te houden zijn er handige schepjes te koop waarmee u de behoeftes makkelijk uit de bak schept.

De volgende merken kattenbakvulling zijn bij ons te koop: Cat’s Best, Catsan, Little Pearls, Euro absorbent, USA absorbent, Kitty Friend Bio, No problem fijn, No problem grove korrel en No problem houtkorrel.

Vacht- en nagelverzorging

FURminatorTot de uitrusting van een hond behoren ook een vlooienkam, een borstel en een nageltang. Een vlooienkam is een fijn kammetje waarmee u de vacht goed kunt kammen op jacht naar vlooien. Een stevige nageltang is om de nagels regelmatig te onderhouden

Om de vacht goed te kunnen borstelen is een rubber borstel en een passende pennenborstel bijzonder handig. De oplossing voor de losse haren is DE FURMINATOR. Deze handige kam haalt alle losse haren uit de vacht van uw hond.

Laat u adviseren welke borstel voor uw hond het meest geschikt is.Een eigen slaapplaats

Natuurlijk kunt u uw kat bij u op bed laten slapen, maar hij heeft ook graag zijn eigen plekje. Geef hem daarom zijn eigen mandje of kussen. U vindt bij ons een ruime keus in manden en kussens. Bijvoorbeeld mandjes voor aan de cv-radiator, rieten divans met een kussen er in of een gewoon heerlijk zacht mandje waar de kat zich lekker in op kan rollen.

Krabpaal of krabplank

Katten scherpen hun nagels op een plaats die zij fijn vinden. Zorg ervoor dat uw kat een plaats in huis heeft waar hij dit graag doet voordat hij aan uw bankstel of behang begint. De meeste katten geven de voorkeur aan een echte krabpaal die stevig staat en waar zij hun nagels lekker overheen kunnen halen. Ook hebben deze palen vaak een slaap- of rust plaats. Mocht de kat de paal of slaapplaats niet gebruiken dan kan een kattenlokstof de paal nog aantrekkelijker maken.

Vlooien- en wormenmiddelen

Vlooien- en wormenmiddelen zijn er voor elk dier. Dieren in huis betekent vlooien en wormen. Behandel uw hond (ook preventief) tegen deze parasieten en behandel ook de omgeving. Er zijn vele middelen te koop om de vlooien en de wormen te doden. Kijk op de verpakking of u het betreffende middel wel voor uw kat mag gebruiken. Bij ons vindt u producten van de volgende merken: Frontline en Exil.

Lees meer over vlooien en wormen.

 Speelgoed

KattenspeelgoedSpeelgoed is een must voor iedere kat. Maar voor iedere kat geldt: hij speelt met wat hij leuk vindt. De ene keer is het een balletje, de andere keer een speelmuis en weer een andere keer een speeltje gevuld met kattenkruid. Zorg dat de kat voldoende speeltjes heeft en laat hem zelf bepalen waar hij zin in heeft.

 

Kattensnoepjes

KattensnoepjesEr zijn vele soorten kattensnoepjes te koop. Geef uw kat als beloning regelmatig een snoepje maar overdrijf dit niet. Uw premium kattenvoer is uitgebalanceerd en volledig voer, deze balans moet u niet verstoren met te veel snoep.

 

Kattendeuren

kattenluikKattendeuren zijn er in diverse soorten.
De kattendeur waar iedere kat door naar binnen kan.
De kattendeur, waar iedere kat door naar binnen kan, met een standenregelaar zodat u bepaald wanneer de deur geopend .
De kattendeur, waar alleen uw kat door naar binnen kan, met een standenregelaar en een magneet regelaar.
De kattendeur met CHIP  en standenregelaar, waar alleen uw GECHIPTE KAT  door naar binnen kan.

 Halsband, riem en naampenning

Laat uw kat de eerste weken dat u ‘m hebt niet los buiten lopen, want hij weet de weg terug nog niet te vinden. In de tuin aan een lange looplijn met een grondpen in de grond kan uw kat of kitten wel alvast wennen aan het heerlijk buitenspelen.Als u uw kat los laat lopen buiten, doe hem dan een halsbandje om met een naampenning of adreskokertje. De halsbandjes zijn in vele kleuren en motieven te koop er is altijd wel een kleur die u mooi vindt staan bij uw kat. Ook kunt u een tuigje gebruiken, dat is een stuk veiliger als hij bij het klimmen in bomen ergens aan blijf hangen.

Een naampenning kunt u laten maken met de tekst die u nodig vindt. De penningen zijn in vele modellen en maten te krijgen in de kleuren chroom en messing.
In de adreskokertjes zit een briefje waarop u uw gegevens invult.

Katten reismandOm uw kat op te halen en om af en toe naar de dierenarts te vervoeren is een reismand geen overbodige luxe. Alleen al voor de jaarlijkse inentingen is een reismand handig, een stevige mand biedt de kat een veilige plek tijdens deze spannende reis.

 

 

TIPS

  • Als u de kat ophaalt, vraag dan bij het asiel of de huidige eigenaar wat voor voer de kat tot nu toe gewend was en voer dat de eerste 2 weken. U kunt dan geleidelijk overgaan op het voer dat u wilt geven.
  • Vraag of de kat ontwormd en tegen vlooien behandeld is zodat u deze behandelingen kunt voortzetten of starten. Ook is het belangrijk te weten of de poes of kater al gesteriliseerd of gecastreerd is.