Op onze vijverafdeling vindt u filters en pompen voor de vijver in verschillende maten. Voor iedere maat vijver hebben wij de geschikte pomp.

U vindt er tevens onze nieuwe demonstratievijver waarop de twee beste Oase-filtersystemen staan aangesloten. Voor u dus makkelijk te zien hoe deze filtersystemen werken.

Oase Filtoclear, helder water ook in kleine vijvers

Oase FilterclearMet onmiddellijke ingang kan uw tuinvijver nu nog eenvoudiger en sneller een “zuivere vreugde” worden:
met Filtoclear, de innovatieve filter met helderwatergarantie van OASE.

De Filtoclear zorgt met zijn exclusief door OASE ontwikkelde helderspoelfunctie letterlijk “in een handomdraai” voor helder water. Het garandeert dankzij zijn efficiënte combinatie van een mechanisch-biologisch filter en een krachtig UVC-apparaat helder water.

Filtoclear kan multifunctioneel geplaatst worden. U kan hem opstellen aan de vijveroever, boven of onder de waterspiegel. Het bijzondere: door de druk van de pomp kan het gereinigde water zelf niveauverschillen compenseren en via een beek, een waterval of fontein weer naar de vijver geleid worden. Ook als de bron zich daarbij op een verhoogd tuinbed of op een heuvel bevindt.

Zo wint uw tuin niet alleen aan bekoorlijkheid, het water wordt tegelijkertijd verrijkt met extra zuurstof, dat de planten en vissen nodig hebben om te leven.

De montage van Filtoclear is doodeenvoudig, u heeft alleen een bijpassende OASE vijverpomp en een contactdoos nodig om het geïntegreerde UVC-zuiveringsapparaat met stroom te voeden.

De combinatie van een mechanisch-biologische filter en een krachtig UVC-zuiveringsapparaat maakt Filtoclear zo efficiënt: met behulp van UVC-stralen worden bij het doorstromen van het zuiveringsapparaat de in het water drijvende algen samengeklonterd en ziektekiemen gedecimeerd. Vervolgens wordt het water naar de filtereenheid getransporteerd, waar de “voorbehandelde” vervuilingen zich nu gemakkelijker vastzetten. Zo reinigt uw vijver zich bijna vanzelf.

Filtoclear is verkrijgbaar in vier uitvoeringen en geschikt voor tuinvijvers met een inhoud van maximaal 3.000, 6.000, 11.000 en 15.000 liter al naargelang de visbezetting. Dat maakt hem zeker ook in uw vijver en tuin gegarandeerd tot een helper van onschatbare waarde!

Biotec 18 en Biotec 36, het filtersysteen voor de professional

Oase BiotechDoor een uiterst eenvoudige bediening, supersnel, schoon onderhoud en een uitstekend filter-resultaat zetten de nieuwe Biotec-filters nieuwe grenzen.

Voor de Screenex-methode is octrooi aangevraagd, deze methode is het opvallendste kenteken van deze nieuwe filterserie.

De mechanische reiniging:

Door een speciaal geconstrueerde zeef, de “Screenex”, worden alle vuildeeltjes, die door de pomp in de filter worden gespoeld, tot een grootte van 200 micron vastgehouden en aan de circulatie onttrokken. Vervolgens verzamelt zich het water in een afdruipschaal, nadat het door een speciale mat is gestroomd en daar met veel zuurstof is verrijkt. Het water loopt nu in de daaronder liggende kamer en zoekt zijn weg door de filtersponzen heen naar de volgende zone.

De biologische reiniging:

In de zuurstofrijke zones van de filter (blauwe sponzen) en zuurstofarme zones (rode sponzen en individuele kamers) vermenigvuldigen zich de Nitrosomonas en Nitrobakterbacteriën, die zich in het vijverwater bevinden en zorgen aldaar ervoor, dat het giftige ammonium eerst in nitriet, dan in nitraat en vervolgens in gasvormige stikstof verandert. De bacteriën vestigen zich in de sponzen en in het filtermateriaal van de individuele kamer. OASE heeft deze kamer kort voor de uitgang zo genoemd, omdat ze weliswaar als standaarduitvoering voorzien is van speciaal substraat, maar u tevens de mogelijkheid biedt, ander filtermateriaal in te zetten, al naar gelang de toepassing.

Filtermaterialen gaan langer mee:

Door de Screenex-methode wordt reeds vóór de eigenlijke filtrering zo veel grof vuil aan de circulatie onttrokken, dat alleen nog licht vervuild water door de filtersponzen stroomt; hierdoor hoeven de filtermaterialen minder vaak ververst te worden.

Met behulp van een functieregelaar, die aan de waterverdeler is aangebracht kan de waterinloop en zodoende ook de stroomsnelheidlheid op de Screenex individueel worden ingesteld, afhankelijk van het pompvermogen. De Biotec-filter kan individueel op elk pompvermogen optimaal ingesteld worden.

De filter kan tot 2/3 in de bodem worden geplaatst en kan zodoende gemakkelijk aan het oog worden onttrokken (ca. 30 cm).

Oase Aquamax, het innovatieve circulatiesysteem

Oase AquamaxepEen belangrijke bouwsteen van het OASE BIOsys-systeem is de vijverpomp Aquamax. Deze transporteert overtollige voedingsstoffen direct naar het voorzuiveringsapparaat /de filter en zorgt voor de zuurstofverrijking.

De edelstalen pomp Aquamax met grote drukaansluiting en rondomfilter is speciaal ontwikkeld als vijverpomp voor het afvoeren van vuil. Omdat hij grote hoeveelheden water zeer krachtig transporteert is hij ook als beeklooppomp erg geschikt.

Bij de constructie werd gelet op een zeer laag stroomverbruik en een uiterst lange levensduur. Dit bespaart energie, waardoor u uw kosten kan drukken, zodat besparingen van bijna 60% per jaar mogelijk zijn.
Bovendien krijgt de vijverpomp Aquamax een garantie van 5 jaar. Als het product in de garantieperiode een defect zou vertonen, dan wordt het vanzelfsprekend gratis vervangen.

De vijverpomp Aquamax is verkrijgbaar in 6 capaciteiten en kan daardoor ideaal worden afgestemd op uw individuele behoeften.Ook voor advies en onderdelen kunt u bij ons terecht.