Bedenk dat niet alle vissen geschikt zijn voor elk type vijver en andersom. Soms moet je extra maatregelen nemen om voor de vissen een gezonde leefomgeving te creëren. Het is nodig om een filter aan te brengen om de waterkwaliteit op peil te houden. Alleen maar een pompje of een fonteintje dat het water in beweging houdt, is niet voldoende.  Kijk hier voor naar het uitgebreide assortiment van Oase pompen en filters. Laat je altijd, voordat je vissen in je vijver gaat uitzetten, goed voorlichten over de mogelijkheden en de aan te schaffen apparatuur.

De meeste soorten vijvervissen zijn in diverse maten uit voorraad  leverbaar.

Goudvissen

Waarschijnlijk de bekendste soort. Deze vis behoort tot de karperachtigen, wroet graag in de modder, maar is ook wel aan het oppervlak te zien.

Shubunkin

Een bekende variant op de goudvis. Het is een sterke vis, vaak met fraaie vlekken en een grote, waaiervormige staart.


Sarassa

Een bekende variant op de goudvis. Het is een sterke vis, vaak met fraaie vlekken en een grote, waaiervormige staart.

 

 

 

Koi’s

Een klasse apart. Deze vissen vragen een speciale behandeling. Je kunt je beter eerst verdiepen in deze soort (en de prijzen) voor je tot aanschaf overgaat.

 

 

Goudwinden

Eén van de meest geschikte vissen voor de tuinvijver. Het is een sterke, slanke vis met een oranje (goudwinde) of blauwgrijze (zilverwinde) kleur. Windes zwemmen graag aan de oppervlakte en zijn dus goed zichtbaar.

 

 

Goudelrits

Een leuke kleine en beweeglijke vis, die graag in scholen zwemt en meestal veel jongen krijgt.