Eichhornia azurea

Eichhornia azurea

Deze keer gaat het over de Eichhornia azurea. Dit is naar mijn mening een van de mooiste aquariumplanten die te koop is.

Door zijn lichtgroene kleur is hij bijzonder geschikt om te contrasteren met donkere achtergrondplanten. Hij kan wel 60 cm hoog worden en zijn bladlengte kan zijn tussen de 6 en 20 cm.
Het is een plant die komt uit tropische gebieden van Amerika.

Het planten van deze Azurea kan het beste gedaan worden in een aquarium met een goede voedingsbodem. Als dit het geval is groeit deze mooie wenteltrap in een aardig tempo naar de wateroppervlakte alwaar hij een mooie bloem vormt.

Eichhornia azureaWe moeten echter wel opletten dat hij niet aan de oppervlakte gaat groeien, want dan krijgen de bladeren een andere bladvorm. De bladeren gaan op schoenenlepels lijken; breed en ovaal op een dikke steel. Het is dan niet makkelijk om de plant weer in de originele vorm terug te krijgen.

De beste methode is om hem af te toppen vóór hij de oppervlakte bereikt (10 cm onder de wateroppervlakte). De top kan dan weer ingeplant worden en het resterende gedeelte zal aan de zijkanten weer nieuwe scheuten vormen die later ook weer bruikbare planten zullen blijken te zijn.

Wanneer we ons hieraan houden, dan zullen we langdurig van Eichhornia Azurea kunnen genieten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]