Glowlight danio, Danio choprae

Glowlight danio

Deze keer een stukje over de Danio choprae.

Glowlight danio De Nederlandse naam hiervoor is Glowligt danio en de oorsprong van deze danio is Birma.

Deze Danio choprae is een visje dat nog niet zo lang te koop is voor de aquariumliefhebber. De grootte van deze danio is, als hij volwassen is, 3 cm. Het is een echte scholenvis dus een groep van 5 stuks is wel minimaal in een aquarium. Het is ook een typische oppervlaktezwemmer.

Deze zilveren Danio heeft een mooie oranje streep langs zijn flanken, en deze oranje strepen en het geel in de vinnen en staartvin maken hem echt een lust voor het oog.

Door zijn geringe grootte is deze Danio ook zeer geschikt om in een klein aquarium te houden, wat zeker tegenwoordig gewild is, en hem bijvoorbeeld samen met garnaaltjes te houden.

glowlight-danio-2De watertemperatuur liefst tussen de 20 – 25 graden en de PH-waarde tussen de 6 – 7. De hardheid mag variëren van zacht tot middelhard.

Geschikt voedsel voor deze danio is droogvoer, (fijn) diepvriesvoer en levend voer, dit alles lusten ze graag. Het houden in een beplant aquarium is wel het beste, liefst met fijn bladige planten. Hier kunnen ze namelijk hun eitjes in afzetten, wat zeker kan voorkomen.

Het verschil tussen man en vrouw is dat het mannetje veel meer kleur heeft dan de vrouw. En dat het vrouwtje wat voller is van buik en het mannetje wat slanker.