Heems sinds 1822 nog duurzamer met zonne-energie

Heems nog groener met zonnepanelen

Dierenspeciaalzaak Heems sinds 1822, aan de Havenstraat 49 in Heemstede stelt haar dak ter beschikking voor de energie-coöperatie “Zon op Heemstede”. Heems sinds 1822 is de tweede onderneming in Heemstede die een zonne-energie centrale gaat worden voor inwoners van Heemstede. Op het dak komen minimaal 250 zonnepanelen te liggen.

Na het lezen van een artikel in het Haarlems Dagblad over zonnepanelen op bedrijfspanden van de coöperatie “Zon op Heemstede” hebben Jos en Frans Heems contact gezocht met de organisatie om daar meer informatie over in te winnen. De enthousiaste reactie van Egbert Dijkstra en Dick van Zadelhoff van “Zon op Heemstede” maakte de keuze voor Heems sinds 1822 niet moeilijk. Op de nieuwe dierenspeciaalzaak ligt een groot dak oppervlakte, waar meer dan genoeg belangstelling voor is van mensen die zelf geen geschikt dak hebben of de panelen niet op eigen dak willen plaatsen.

Dak Heems geschikt voor zonnepanelen

In het energie zuinige pand, welke is gebouwd door HBB uit Heemstede, heeft Heems sinds 1822 al verschillende maatregelen genomen om een duurzame onderneming te worden. Door middel van een zeer goede isolatie, gebruik van ledverlichting, recirculerende luchtverwarming, energie zuinige aquariumpompen enz.

Alle beschikbare gemeentelijk daken liggen inmiddels vol, maar er is een wachtlijst van meer dan 450 panelen van mensen die aangesloten zijn bij “Zon op Heemstede”. Heems sinds 1822 het tweede bedrijven dak in Heemstede dat vol gelegd wordt met zonnepanelen, nadat er op het dak van de biologische boerderij “De Drinkelhoeve” eind maart reeds 272 panelen geplaatst zijn.

Zon op Heemstede legt zonnepanelen op andermans dak. De stroom die wordt opgewekt wordt via één van de partners verrekend met de jaarlijkse energierekening. Echte groene stroom tegen een zeer gunstige financieel voordeel, voor én door inwoners uit Heemstede. Heems sinds 1822 is blij dat zij een geschikt dak hebben om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de opwekking en het gebruik van duurzame en schone energie, energie afkomstig uit ons eigen dorp Heemstede. Voor uitgebreide informatie kijkt u op de website van zon op Heemstede.