Green Brighty Step 1

Een evenwichtige aanwezigheid van sporenelementen in de eerste periode van de opstart van een aquarium is van vitaal belang. De sporenelementen zorgen voor het kiemen van nieuwe wortels en het stimuleert het vormen van nieuwe knoppen.

Stikstof, fosfor en kalium zijn niet aanwezig in de fles, omdat deze de ontwikkeling van algen stimuleren. In deze eerste fase van de opstart hebben planten weinig voedingsstoffen nodig.

Wij adviseren om Green Brighty Step 1 te gebruiken voor de eerste drie maanden na de opstart van uw aquarium.

Green Brighty Step 1 is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml;
 • 500 ml.

Green Brighty Step 2

Drie maanden na het planten zijn de wortels en bladeren van de waterplanten gerijpt. De waterplanten beginnen aan hun normale groei. In deze periode hebben waterplanten vooral ijzer nodig. IJzertekort veroorzaakt vaak dat de knoppen en bladeren van waterplanten verbleken. Green Brighty Step 2 is daarom rijk aan ijzer.

Wij adviseren om Green Brighty Step 2 te gebruiken voor een periode vanaf drie maanden tot een jaar na de opstart van uw aquarium.

Green Brighty Step 2 is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml;
 • 500 ml.

Green Brighty Step 3

Een aquarium ouder dan een jaar heeft vaak een verharde ondergrond. Dit voorkomt de ontwikkeling van de wortels van waterplanten. Uiteindelijk belemmert dit de groei van waterplanten in het algemeen. Green Brighty Step 3 bevat ijzer en kalium. Dit helpt de waterplanten bij fotosynthese en verbetert de omstandigheden voor de waterplanten die vaak belemmerd wordt door een verhard substraat.

Wij adviseren om Green Brighty Step 3 te gebruiken bij een aquarium van een jaar of ouder.

Green Brighty Step 3 is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml;
 • 500 ml.

Brighty K

In veel gevallen zijn voedingsstoffen onvoldoende aanwezig in het aquarium. Dit is echter belangrijk om een gebalanceerd evenwicht van voedingsstoffen in uw aquarium te hebben. Bright K zorgt voor een voortdurende aanvulling van kalium.  Dit zorgt voor een goede groei van uw waterplanten. Stikstof en fosfor zijn twee andere belangrijkste voedingsstoffen. Deze zijn vaak in overvloed aanwezig in een beplant aquarium.

Een regelmatige dosering van Brighty K bij het verversen van het water neutraliseert chloor dat in leidingwater zit. Chloor kan vergiftiging veroorzaken van uw aquariumvissen.

Brighty K is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml;
 • 500 ml.

Green Brighty Special Lights

In een beplant aquarium hebben planten zoals Glossostigma en Riccia veel licht nodig. Dit vereist een hoge concentratie van stikstof en fosfor. Deze voedingsstoffen worden geproduceerd uit de ontlasting van vissen, resten visvoer en dode bladeren van waterplanten.  De Riccia en Glossostigma nemen deze voedingsstoffen snel op waardoor er vaak een tekort aan ontstaat. Green Brighty Special Lights is een bemesting met sporenelementen van stikstof, fosfor en kalium. Dit zorgt voor een gezonde groei van uw planten.

Gebruik Green Brighty Lights alleen als u geen overmatig last heeft van algen in uw aquarium.

Green Brighty Special Lights is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml.

Green Brighty Special Shade

Planten, zoals varens, hebben weinig licht nodig en groeien langzaam. Het duurt lang voordat een inrichting met deze planten is volgroeit. De ondergrond wordt vaak oud en verhard. Green Brighty Special Shade neutraliseert de pH van het substraat en het water. Deze hebben namelijk de neiging om langzaamaan zuur te worden. De condities van het water worden door Green Brighty Special Shade verbetert, terwijl voedingsstoffen voor de planten effectief worden aangevuld.

Gebruik Green Brighty Shade alleen als u geen overmatig last heeft van algen in uw aquarium.

Green Brighty Special Shade is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml.

Green Bacter

Bij een nieuw geïnstalleerde filter is de bacteriecultuur nog niet ontwikkeld. Het filter doet zijn werk nog niet goed en zorgt niet voor een goede waterkwaliteit. Green Bacter voedt de bacteriën en stimuleert hun activiteit. Green Bacter is niet alleen effectief bij de start van een nieuw filter, maar werkt ook wanneer de bacteriële activiteit afneemt.

Green Bacter is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 50 ml.

Green Gain bevat actieve ingrediënten (sporenelementen, mineralen, aminozuren, etc.). Naast andere botanische hormonen bestaat Green Gain verder uit natuurlijke materialen, Green Gain verlicht plantenstress en verhoogt de weerstand van waterplanten tegen ziekten.

Green Gain is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 50 ml.

Phyton Git

Waterplanten scheiden phytoncide af. Dit doen ze om zich te beschermen tegen ziekten en ziektekiemen. Phyton Git is een formule dat zachtjes omgaat met natuurlijk geëxtraheerd phytoncide. Net als andere ontsmettingsmiddelen helpt Phyton Git waterplanten op een natuurlijke manier aan te sterken. Payton Git bevat geen chemische ingrediënten.

Payton Git is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 50 ml.

ECA

Kleurverlies bij planten is een veel voorkomend probleem in een beplant aquarium. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een tekort aan ijzer in het aquariumwater. ECA is rijk aan ijzer, voorkomt kleurverlies en verbetert de toestand van waterplanten. ECA bevat ook verschillende natuurlijke organische zuren.

ECA is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 50 ml.

Aqua Conditioner Chlor-Off

Chloor-Off verwijdert het chloor uit het leidingwater, zelfs in de winter, wanneer de chloorconcentratie in het water hoger wordt.

Aqua Conditioner Chlor-Off is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml.

Aqua Conditioner Clear Dash

Clear Dash elimineert de troebelheid of water-bloei dat niet door het filter uit het water kan worden gehaald. De invloed op waterplanten is minimaal. Clear Dash bindt zich met de fijne zwevende deeltjes en afval die gemakkelijk uit het water kunnen worden gefilterd. De eiwitlaag op het water kan ook worden verwijderd door Clear dash. Een van de voordelen van het gebruik van Clear Dash is dat het ook organische stoffen in het water verwijdert.

Aqua Conditioner Clear Dash is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml.

Aqua Conditioner Vitamix

Vitamix is een supplement met diverse vitaminen. Dit zorgt voor gezonde vissen in het aquarium. Het verlicht ook de stress van de vis als deze zijn losgelaten in het aquarium.

Aqua Conditioner Vitamix is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml.

Aqua Conditioner Blackwater

Black Water is bestaat voornamelijk uit humuszuur. Het reconstrueert het water van het tropische regenwoud. Het brengt de vissen tot rust.

ECA is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml.

Aqua Conditioner Rio Base

Rio Base haalt de zware metalen uit het leidingwater. Het bevat diverse vitaminen en humus zuur en beschermt het huidoppervlak van de vissen.

Aqua Conditioner Rio Base is beschikbaar in de hoeveelheid van:

 • 250 ml.