De verzorging van vissen is niet alleen vissen kopen. Het is ook zaak uw aquarium goed in de gaten te houden. U geniet het meest als uw aquarium, maar vooral ook uw vissen blaken van gezondheid. Bij problemen met visziektes, zijn er gelukkig ook uitstekende medicamenten, zie HIER

De dagelijkse verzorging bestaat uit:

  • het controleren van de temperatuur. Deze moet tussen 24 °C en 26 °C zijn.
  • het filter nazien of deze nog goed en optimaal werkt. Zonder filter vervuilt niet alleen het water maar kan er ook zuurstofgebrek optreden omdat de stroming aan het wateroppervlak wegvalt.
  • de gezondheid van de vissen controleren; let hierbij op de doorzichtigheid van de vinnen, of de vinnen en vooral de staartvin niet aan elkaar kleven (knijpstaart), of er geen witte puntjes op de vissen aanwezig zijn en of ze wel actief zwemmen. Ook is het vaak zo als ze ziek zijn dat ze niet lekker en snel eten.

Het voeren van de vissen.

Het beste kunt u de vissen voeren met granulaatvoer, dit vervuilt het water het minst en wordt beter door de vissen gegeten. Dit droogvoer kunt u het best in een voederring doen, dit voorkomt dat het zich over het hele wateroppervlak verspreidt. Het beste is de vissen met regelmaat te voeren. Hiervoor zijn er voederautomaten te koop van de merken Eheim, Juwel, Sera en Eden.

Verversen van het water.

Regelmatig dient u een deel water te verversen om vervuiling te voorkomen. Het gedeeltelijk verversen van het aquariumwater. Hierbij moet u zeker een kwart tot een derde van het aquariumwater vervangen en tevens het bodemvuil afhevelen. Dit voorkomt dat het aquariumwater wordt vervuild met nitraten (NO3) en fosfaten (PO4). Dit zijn afvalstoffen die algvorming of verbranding van planten kunnen veroorzaken.

Gebruik bij het verversen van het aquariumwater een waterverbeteringsmiddel dat agressief leidingwater onmiddellijk verandert in visvriendelijk aquariumwater. Zoals Dennerle Avero, Sera Aquatan, Tetra Aquasafe of Easy Life

Medicamenten

Wij verkopen de medicijnen van Esha, Colombo, Sera en Tetra. Dit zijn de meest gebruikte medicijnen in de aquaristiek waarmee bijna alle problemen kunnen worden opgelost als we er tijdig mee kunnen starten.