Het bewaren van tubifex

Tubifex

Deze keer een stukje over het bewaren van Tubifex.

TubifexAls we tubifex kopen zit het tegenwoordig voorverpakt in een zakje. Dit maakt het lastig als we maar een klein beetje hiervan willen voeren. Het kan niet terug in het zakje om het weer in de koelkast te bewaren.

Nu hebben we er een tubifexbewaarbox voor. Dit is een ideaal bakje waar we een laagje water in kunnen doen en waar een heel fijn zeefje in zit waar de tubifex in ligt.
Als we willen voeren, halen we het bewaarboxje uit de koelkast en spoelen de tubifex in het zeefje even uit onder de kraan, zodat de tubifex goed schoon is. Dan is het klaar om te voeren. Vervolgens plaatsen we het weer terug in de koelkast.

Het is wel belangrijk om 2 keer per dag het water uit het bakje waar het zeefje in hangt te verschonen, anders gaat de tubifex dood.

TubifexIn het bakje kan natuurlijk ook ander levend voer bewaard worden, zoals bijvoorbeeld witte of rode muggenlarven. De witte muggenlarven moeten ook bewaard worden in een flinke laag water. De rode muggenlarven kunnen in een heel klein laagje water bewaard worden.

Ook is boxje makkelijk om diepvriesvoer in te laten ontdooien. Het vocht dat in het diepvriesvoer zit, loopt uit het zeefje in het bakje. Daarna het voer in het zeefje even afspoelen onder de kraan. U kunt er daarna nog een paar druppels vitamine op doen voor de vissen, dit is altijd goed om er op te doen. Eén keer per week watop vitaminedruppels is voldoende.

De vitaminedruppels kunnen we natuurlijk ook vlak voordat u de vissen voert op de tubifex of muggenlarven doen.