Het dwergnaaldgras, Eleocharis parvula

Eleocharis parvula

Deze keer een stukje over Eleocharis parvula.

Eleocharis parvulaDe Eleocharis parvula heet in het Nederlands dwergnaaldgras en is een voorgrondplant die nog niet zo lang in de handel is. Het is zeker een aanrader om vóór in het aquarium te plaatsen. Dit naaldgras kan in hoogte variëren van 3 tot 7 cm. Deze plant komt in tropische gebieden verspreid over de hele wereld voor.

Het stelt niet al te veel eisen aan het aquariumwater. Licht mag van matig tot veel gegeven worden, de temperatuur van het water mag tussen 20 tot 28 °C liggen en de PH-waarde mag tussen 5 en 8 liggen.

Als we de Eleocharis parvula kopen zit dit plantje in een potje. U kunt dit natuurlijk zo laten en de plant met pot en al planten, dit is de makkelijke manier.

Veel mooier echter wordt het als u de volgende tips volgt:
U haalt het plantje voorzichtig uit het potje. Dan haalt u het kluitje uit elkaar, en verdeelt u het in 8 tot 10 delen.

Eleocharis parvulaU kunt het best werken met een plantenschaar en een plantenpincet. Deze twee hulpmiddelen blijken vaker handig, omdat sommige planten in het aquarium zo fijn of teer zijn, dat je ze met de vingers niet goed kunt planten.

Op deze manier heeft u na enige tijd een schitterende veld dwergnaaldgras en het is tevens een manier om weer eens heel anders met de hobby bezig te zijn.