Het smeren van de Eheimpomp

Deze keer een stukje over het smeren van de Eheimpomp.

Onderhoud EheimpompHet komt nog wel eens voor dat de kranen waar de Eheimpomp mee afgesloten kan worden, niet al te gemakkelijk meer los gaan. Dat kunt u wel voor lief nemen, maar dit kunt u beter niet doen. De oplossing voor dit probleem is namelijk eenvoudig; het smeren van de kraan. Dit kan het best met waterneutrale spray, deze is te koop van Eheim. Deze waterneutrale spray is ook veilig te gebruiken voor de Eheimpomp zelf en is ook ongevaarlijk voor het leven in het aquarium, als u maar niet te veel gebruikt.

Alle draaibare en beweegbare onderdelen van de pomp kunt u smeren.

Pomprad eheimpompWat u niet hoeft te smeren, is het pomprad, dit is watergesmeerd, dit hoeft dus niet.

Alle kranen en de hendels waar de pomp mee afgesloten wordt, kunt u met deze spray smeren, zodat ze soepel blijven bewegen. Anders kan het best gebeuren dat een kraan echt niet meer van de pomp los gaat en dan zijn we verder van huis.

Ook de rubberen O-ring kunnen we hiermee inspuiten. Hiermee zorgt u er voor dat de Eheimpomp weer gemakkelijk sluit (omdat de ingespoten O-ring weer lekker afsluit) en zo ook langer mee gaat.

U zal zien dat, als u dit regelmatig doet (2 of 3 keer per jaar), het verschonen van de pomp een stuk gemakkelijker gaat.