Koudijs diergeneesmiddelen

Ook uw dieren kunnen ziek  worden. Wanneer u besluit kippen te houden is het verstandig medicijnen in huis te hebben om de kippen te behandelen.  De kippen  naar een dierenarts brengen is vaak duur.  Met Koudijs Diergeneesmiddelen is het mogelijk bloedluis, wormen, luchtwegproblemen en diarree te voorkomen of te genezen.

Koudijs geneesmiddelen zijn geschikt voor: kippen, pluimvee, vogels, knaagdieren en duiven

Koudijs Luis/Worm

Behandel luis, mijt en wormen met een eenvoudige druppel in de nek met Koudijs Luis-worm bij kippen, duiven en knaagdieren.

  • Geschikt voor: Duiven, vogels, kippen, pluimvee en  knaagdieren
  • Breed behandelspectrum
  • Gemakkelijk toe te dienen

Luis-Worm van Koudijs is en gemakkelijk toe te dienen product en is werkzaam tegen verschillende ziekte en  parasieten zoals; wormen, luizen en mijten. Endo- en ectoparasieten behandelen is erg belangrijk voor de gezondheid van uw huisdieren.  Deze parasieten zorgen op een lange termijn voor verlies van conditie en stress wat ziektes kan opleveren.
Dosering (altijd in de nek op de schone huid aanbrengen):

  • Duiven: 2 druppels.
  • Kippen/pluimvee: 2 druppels.
  • Papegaaiachtige: 1 druppel
  • Sier,- volièrevogels: 1 druppel
  • Jacht- roofvogels: 2 druppels per 500gram levend gewicht.

Voor een langdurig effect wordt het aangeraden de behandeling om de 4 tot 6 weken te herhalen.

Inhoud: 10mlM 50 Q tegen bloedluizen

M 50 Q is een zeer krachtig middel tegen bloedluizen. Het doodt de luizen direct, inclusief de eitjes. Spray het in de kieren om de bloedluizen te verdelgen.
*Werkt direct, doodt de luizen gelijk
*Bewezen toegepast in de legpluimveehouderij
*In combinatie met M 50 LA te gebruiken
*Bestrijdt ook de eitjes van de bloedluizen
Met M 50 Q wordt direct het bloedluis probleem aangepakt. De inhoud van 50ml wordt uiteindelijk een oplossing van 2 liter die u zelf dient aan te maken. Het middel is op basis van vetzuren en verzuurzepen mengsels. Het werkt effectief, ontvettend en mechanisch. Deze oplossing veroorzaakt  geen resistentie en laat geen residu in de eieren van de kippen achter. Voor een zeer effectieve behandeling kan M 50 LA worden gecombineerd met M 50 Q.
De dieren kunnen in het kippenhok blijven tijdens het toepassen van M 50 Q.
Gebruiksaanwijzing:
Maak de oplossing aan (5ml op 200ml water) en spray deze bij voorkeur ’s avonds in de kieren, spleten en verstopplaatsen van de bloedluizen totdat het goed nat is. De M 50 Q heeft een zeer snelle werking en doodt de bloedluizen direct. Let er extra goed op dat de schuilplaatsen van de bloedluizen goed behandeld zijn. De behandeling na 7 dagen herhalen.
Inhoud: 50ml

Koudijs Anti-Coccidiose

Deze  kunt u gebruiken ter voorkoming van coccidiose en om coccidiose te behandelen. Geschikt voor pluimvee, duiven en knaagdieren.
*Voorkom en behandel coccidiose
*Zeer geschikt voor jonge kuikens en konijnen na het spenen
*Homeopathisch geneesmiddel
Gebruik anti-coccidiose om coccidiose bij kippen, kuikens, ander pluimvee en konijnen tegen te gaan. Verander de dosis om te voorkomen of de ziekte te behandelen.  Niet gebruiken bij dieren bedoeld voor menselijke consumptie. Schudden voor gebruik en droog en koel bewaren.
Dosering: 3ml per 1 liter drinkwater gedurende 5/6 dagen.
Inhoud: 500ml

Koudijs Ornipar

Gebruik om snot, ademhalingsmoeilijkheden en luchtwegproblemen bij pluimvee, vogels, duiven en konijnen te behandelen.
*Werkt tegen snot, ademhalings- en luchtweg problemen
*Geschikt voor: pluimvee, vogels, duiven en konijnen
*Gemakkelijk aan het drinkwater toe te voegen
*Ideaal om uw dieren ziektevrij de tentoonstelling door te laten komen
Ornipar van Koudijs is een homeopathisch diergeneesmiddel dat vrij is gesteld van registratieplicht. U kunt het daarom gebruiken zonder recept van de dierenarts . Het middel is voor de bestrijding van snot, ademhalingsmoeilijkheden en luchtwegproblemen bij vogels, kippen, pluimvee, duiven en konijnen. Geef Ornipar van Koudijs voor een stressvolle gebeurtenis (zoals een tentoonstelling) en uw dieren hebben nergens last van. Het middel is niet geschikt voor gebruik bij dieren die bedoeld zijn voor consumptie.
Dosering: Per 1 liter drinkwater 15ml gedurende 6 dagen. Goed schudden voor gebruik . Koel en donker bewaren. Bij een ernstige infectie kunt u een dubbele dosering geven.
Inhoud: 500ml

Koudijs perform

Koudijs perform is een dat natuurproduct wat de vitaliteit van de kippen verhoogd. Het *verbetert de gezondheid, maakt het dier sterker en resistenter tegen ziektes.
*Verhoogd resistentie tegen ziekte
*Verhoogd de vruchtbaarheid van de dieren
*Verbetert de gezondheid
*Zorgt voor een zachte bevedering en vacht
*Voorkomt ademhalingsproblemen
*Versnelt en helpt bij de rui
*Ook te gebruiken bij duiven, vogels en knaagdieren
Perform van koudijs is ontwikkeld om uw dieren hogere prestaties te geven en een betere weerstand tegen ziektes te bieden. Perform is een natuurproduct op basis van klei, natuurlijke olie, kiemen van graangewassen, gentiaan en andere heilzame kruiden.
Koudijs Perform is een 100% natuurlijk poeder dat toegediend wordt door het door het voer te mengen. Perform wordt gebruikt om de resistentie tegen ziektes te verhogen, de kippen vruchtbaarder te maken, ze een topconditie te geven, ze beter door de rui heen te helpen en tal van andere verbeteringen. Perform is geschikt voor kippen, siervogels, knaagdieren, duiven en ander pluimvee. Eventueel kan Perform met olie worden gemengd (levertraan of tarwekiemolie) zodat het beter aan het voer plakt.
Dosering: 1 eetlepel op 1kg voer
Inhoud: 350 gram

Koudijs vitaminen

Vitamines voor pluimvee, duiven en knaagdieren zijn ideaal om de algemene gezondheid van uw dieren te bevorderen en zwakkere dieren er weer boven op te helpen.
*Verhoogt de ei productie bij vogels
*Geschikt voor: kippen, pluimvee, vogels, knaagdieren en duiven
*Geschikt voor alle leeftijdsfases
*Compleet aanbod met de benodigde vitamine
De vitaminen van Koudijs zijn een aanvullend diervoeder voor konijnen, kippen, sierpluimvee, duiven en vogels. Vitaminen zorgen voor een betere vitaliteit en helpt de dieren er weer boven op als ze verzwakt zijn. Vitaminen zijn extra raadzaam in de winterperiode. Ook is het een ondersteuning als er veel van de dieren gevraagd wordt.
Dosering: 1/2 eetlepel per 2 liter water. 1 á 2 maal per week. Ook als vitamine boost te geven: 1 eetlepel per 2 Liter water.
Inhoud: 250ml