Micranthemum umbrosum

Micranthemum umbrosum

Micranthemum umbrosumDeze keer een stukje over Micranthemum umbrosum. Deze plant heeft geen Nederlandse naam. Hij komt voor in Zuid en Noord-Amerika.

Deze plant heeft kleine blaadjes, wat betekent dat hij veel licht nodig heeft. De PH-waarde voor de Micranthemum umbrosum mag variëren tussen 5,5 en 8. Vooral als de PH-waarde omlaag is gebracht door middel van CO2-bemesting, is het een plant die net als op de foto’s hier een ware schoonheid in het aquarium is.

De belletjes die op de plant verschijnen, komen van het assimileren. Deze belletjes blijven lang tussen de blaadjes zitten, een fraai gezicht.

Met zijn mooie lichtgroene kleur kan je met de Micranthemum umbrosum heel veel leuke dingen doen in het aquarium. Het is een plantje dat op de voorgrond en in het midden van het aquarium het best tot zijn recht komt.

Micranthemum umbrosumDe Micranthemum umbrosum wordt ongeveer 20 cm hoog en laat zich heel goed snoeien met een plantenschaar. De lange uitlopers van de plant kunnen we het beste eruit knippen, zo houden we de plant in een mooie vorm. De stekken die we er tussenuit knippen plaatsen we aan de voorkant van de plant weer terug, zo kunnen we een mooi veldje aanleggen.
Het gebruik van een pincet is wel aan te raden om deze dunne stekken in de bodem te planten.

De Micranthemum umbrosum is een plant die makkelijk groeit, maar wel CO2 nodig heeft om echt tot iets moois uit te groeien.