Minivaantje, Hottonia inflata

Hottonia inflata

Dit keer een stukje over een plantje met de naam Hottonia inflata. De Nederlandse naam hiervoor is minivaantje.

MinivaantjeHet is een plantje waarmee u aan de voorzijde van het aquarium leuke straatjes kunt creëren. Dit geeft veel diepte in het aquarium, vooral als u achter deze mooie lichtgroene plantgroep een rode plant plaatst die een andere bladvorm heeft. Dit geeft dan een goed contrast.

Het is een plant die voorkomt in Zuid- en Noord-Amerika. Het minivaantje is een fijnbladig plantje, dus heeft wel veel licht nodig. Met zijn hoogte van maximaal 15/20 cm is het dus een prima plantje om op de voorgrond te plaatsen.

U kunt het minivaantje ook goed stekken, u knipt de plant ongeveer een centimeter of 2 van de bodem af en laat de onderstam dan in de bodem van het aquarium zitten. Op de onderstam groeien dan weer nieuwe plantjes die u als ze groot genoeg zijn weer kunt stekken.
Deze kleine plantjes kunt u dan voor de groep met mini vaantjes plaatsen zodat u kleinere plantjes voor houdt en de oudere planten hierachter staan.

Het is een plantje dat weinig eisen aan het water stelt, wel is het een plantje wat niet in al te warme aquariums gehouden kan worden, want een temperatuur tot 25 graden is geschikt.

De groeisnelheid is matig dus al te vaak snoeien is niet nodig, kortom een leuk niet al te moeilijk plantje.