Over ons

U bent hier: Home / Over ons

Over Dierenspeciaalzaak Heems Sinds 1822

Vijfde en zesde generatie heemsDe firma Heems sinds 1822 is één van de oudste dierenspeciaalzaken in Nederland. In 1822 trouwde de zolder- of gruttersknecht Pieter Heems met Marijtje Steenvoorde. Terwijl Pieter zijn dagen als knecht sleet, verkocht Marijtje erwten en andere levensmiddelen in de voorkamer van hun woonhuis in de Achterstraat in Haarlem. Die activiteit groeide uit tot een bescheiden grutterij. Na de dood van haar man zette Marijtje het winkeltje voort. Elke cent werd in het bedrijf geïnvesteerd waardoor het assortiment groeide.

In 1873 werd een groter pand betrokken aan de Anthoniestraat. Omstreeks 1925 kende het bedrijf een grote bloei in de fourage- en meelhandel. Met de komst van de auto nam de vraag naar haver af en legde het bedrijf zich toe op de verkoop van mengvoeders. Via de groothandel schakelde het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog over op detailhandel in pluimvee- en vogelvoer.

In 1970 verhuisde de winkel naar de huidige vestigingsplaats in Heemstede en werden aquariumartikelen aan het assortiment toegevoegd. Verschillende uitbreidingen en verbouwingen volgden.

Op 1 mei 1997 werd ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum het predikaat “Bij koninklijke beschikking Hofleverancier” uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een druk bezochte receptie door de burgemeester van Heemstede namens de Koningin. Ook werd het boekje “Van groene erwt tot tropische vis” uitgegeven, dat gaat over de geschiedenis van de firma Heems sinds 1822.

Nu in 2015 is Heems sinds 1822 een bloeiende dierenspeciaalzaak, waarvan met name de aquarium tot in de wijde omtrek bekend is. Uiteraard kunt u ook voor vijvervissen vogels, knaagdieren en konijnen bij Heems sinds 1822 terecht en ook de topmerken honden- en kattenvoer liggen in de schappen.

Producten van prima kwaliteit en een uitstekende service zijn ons handelsmerk. U bent van harte welkom.

Bij Koninklijke Beschikking HofleverancierHofleverancier

Met trots voeren wij het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, omdat wij meer dan honderd jaar bestaan en een zeer goede reputatie in de regio hebben. Wij onderscheiden ons door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Wie zijn wij

Frans Heems

Frans Heems

Ondernemer/eigenaar

Jos Heems

Jos Heems

Ondernemer/eigenaar

Rob Windt

Rob Windt

Aquarium- en vijverafdeling

Lisa Veen

Lisa Veen

Aquariumafdeling en winkel

Marion Mesman

Marion Mesman

Winkel, vogels en knaagdieren

Onno Heems

Onno Heems

Partimer

Partimer

Merlijn van der Linde

Partimer

Reijn Heems

Reijn Heems

Partimer

Wat ze over ons zeggen

HET ZONNETJE IN HUIS

Ze is altijd bezig. Of ze staat de hokken schoon te maken, of ze helpt je vriendelijk bij het afrekenen bij de kassa.
Marion Mesman(Vogels en knaagdieren)

HEEL VEEL KENNIS

Wil je een speciaal visje, of heb je een probleem met je aquarium. Rob heeft veel kennis die hij graag met je deelt.
Rob Windt(Aquariumafdeling)

DE (ON)ZICHTBARE KRACHT

Lisa is overal aanwezig, waar je ook loopt in de winkel. Altijd een vriendelijk woord en bereidt om te helpen.
Lisa Veen(Aquariumafdeling en winkel)

NIETS IS TEVEEL

Als een razende reporter gaat hij voor je door de winkel als je iets vraagt. En hij heeft er ook altijd een antwoord op.
Jos Heems(Ondernemer/eigenaar)