Pogostemon erectus

Pogostemon erectus

Deze keer een stukje over een plantje, de Pogostemon erectus.

Pogostemon erectusDit is een plantje dat nog niet zo heel lang in de aquariumhandel te koop is. De herkomst van de pogostemon erectus is India.

De lengte die deze plant kan bereiken, is 40 cm, maar het laat zich ook heel gemakkelijk korthouden als u dat wil. Door te snoeien kunt u er wat diepte aan geven.

Het is een stengelplant, dus laat zich ook makkelijk stekken. Dit doet u bijvoorbeeld door de onderstam die u heeft afgeknipt, te laten staan, hier komt dan weer een nieuwe stek uit.
De pogostemon is een plant die veel licht nodig heeft. In het algemeen geldt: hoe fijner het blad hoe meer licht een plant nodig heeft. Zeker als u CO2 toevoegt in het aquarium is het een sieraad om te zien, het lijkt dan wel een groep coniferen in het aquarium.

Pogostemon erectusHet is leuke plant die niet erg snel groeit en ook niet al te veel eisen stelt aan het aquariumwater. Een PH-waarde tussen 5,5 en de 8 is goed, maar een constante PH rond de 7 is nog beter. Een KH-waarde tussen 4 en 8 is ook goed.

De pogostemon is een leuke plant waar u geen hele grote groep van neer hoeft te zetten, een paar stelen van deze plant tussen een groep lage planten geeft een effect van heel veel diepte in het aquarium