Reuzen Ambulia, Limnophila aquatica

Limnophila aquatica

Deze keer een stukje over de Limnophila aquatica.

Reuzen AmbuliaDe Nederlandse naam is Reuzen Ambulia, hij komt voor in India, Sri Lanka, Sulawesi en Indonesië. Hij groeit als water- en moerasplant in langzaam stromend tot stilstaand water.

De meest geschikte waarden: PH-waarde tussen de 5 en 8, temperatuur 20 – 30 graden, de waterhardheid mag variëren van zacht tot middelhard en voor de verlichting is ons advies: matig tot veel.

Deze reuzen ambulia is een plant die in een aquarium het beste tot zijn recht komt als we hem aan de achterzijde van het aquarium plaatsen. De groeisnelheid van de reuzen ambulia is zo hoog, dat hij wel 10 cm per dag kan groeien. Dit is voor een aquarium het een hoogte van 30 cm dan ook een plant die we daar beter niet in kunnen zetten. Voor de reuzen ambulia is het beter om hem in een aquarium te plaatsen van minmaal 40 cm hoog.

Reuzen AmbuliaHet is een van de mooiste stengelplanten die we in een aquarium kunnen plaatsen, want de reuzen ambulia laat zich heel goed gebruiken om een mooi straatje van te maken.
Om het nog mooier te maken, kunt u er een solitaire of een groepje rode planten voor plaatsen, zodat het er echt uitspringt.

De reuzen ambulia heeft het echt naar zijn zin als er ook CO2-bemesting aanwezig is in het aquarium.

Bij een juiste belichting zitten de internodiën dicht boven op elkaar, want er mag geen grote ruimte tussen zitten (internodiën zijn de ruimtes bij een steelplant tussen de bladeren in)