Rotala rotundifolia

Rotala rotundifolia

Deze keer een stukje over het plantje Rotala rotundifolia.

Een Nederlandse naam heeft hij niet, dus noemen we hem Rotala rotundifolia. Deze plant is afkomstig uit zuidoost Azië. De Rotala is een plant die in het aquarium een lust voor het oog is. We kunnen hem gebruiken als een plant die we in een groep kunnen zetten, maar het is ook zeer goed mogelijk om hem tussen een groepje lage lichtgroene plantjes in te plaatsen zodat het een mooi contrast geeft en ook een goed effect qua dieptewerking.

Rotala rotundifoliaHet is een steelplantje, dus kunnen we hem gemakkelijk stekken. Als we de Rotala in een grote groep hebben staan, kunnen we het beste de lange stekken ertussenuit knippen en die er dan weer tussen plaatsen zodat het een mooie volle groep blijft. Als we de Rotala in een bosje tussen een veldje lage planten hebben staan kunnen we het er beter tussenuit halen, dan inkorten en er weer tussen plaatsen.

De Rotala is een plantje wat wel van veel licht houdt, want daardoor krijgt deze plant zijn mooie kleur in het blad.

De beste kans op een goed resultaat is als we de Rotala op een goede voedingsbodem planten. Aan de kwaliteit van het water hoeven we niet al te veel te doen want de Rotala groeit vrijwel overal, mits het maar binnen de grenzen van het redelijke is. Het is wel beter als we hem planten in een aquarium waar we met CO2-bemesting bezig zijn, wat dan is het een plant waar we van alle schoonheid kunnen genieten.