Slakken in het aquarium

Slakken

Het is soms heel vervelend om te zien dat de planten worden aangegeten of als de ramen vol zitten met slakken. Wat kunnen we er aan doen?

Bestrijdingsmiddel tegen slakken Het makkelijkste is om naar de winkel te gaan en een bestrijdingsmiddel tegen slakken te kopen waar we ze mee te lijf gaan. Als we dit middel gebruiken is het beter om kool of de koolspons uit het filter te halen, want anders werkt het bestrijdingsmiddel niet. U vindt bij ons veilige middelen waarmee u het slakkenoverschot snel kunt bestrijden.

Ook is het mogelijk om een slakkenval aan te schaffen waar we ze mee kunnen vangen. Dit werkt simpel en zonder bestrijdingsmiddelen, maar met een voederpil die we in de slakkenval plaatsen. Hier komen de slakken op af en kruipen dan in de slakkenval en als ze er in zitten kunnen ze er niet meer uit. We kunnen de val het beste in de avond in het aquarium plaatsen en de volgende dag er weer uit halen en dan de slakken die er in zitten verwijderen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_type=”theme_default” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_repeat=”no-repeat” bg_image_size=”cover” bg_img_attach=”fixed” parallax_sense=”30″ viewport_vdo=”viewport_play” enable_controls=”display_control” bg_override=”0″][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1815″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1814″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1816″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1817″ border_color=”grey” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_type=”theme_default” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_repeat=”no-repeat” bg_image_size=”cover” bg_img_attach=”fixed” parallax_sense=”30″ viewport_vdo=”viewport_play” enable_controls=”display_control” bg_override=”0″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Carinotetraodon travancoricus

Carinotetraodon travancoricusMaar wat we ook kunnen inzetten tegen slakken in het aquarium is een Carinotetraodon travancoricus, beter bekend als de zoetwaterkogelvis.

Dit is een dwergkogelvisje dat afkomstig is uit India en die weet wel raad met de slakken in het aquarium; hij eet ze allemaal op. Als ze echt tijdelijk helemaal op zijn is hij heel goed in ons aquarium met diepvriesvoer in leven te houden en er zijn zelfs mensen die ze houden met droogvoer wat geen problemen geeft.

Zoals u ziet zijn er toch wel wat manieren om de slakken uit het aquarium te krijgen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]