Vis van de maand februari

Zebradanio

Zebra barbeel

De Brachydanio rerio is een actieve scholenvis, die ook zeer geschikt is voor beginnende aquarianen. De Zebrabarbeel is vreedzaam ingesteld en daarom uitermate geschikt voor een gezelschapsaquarium en zwemt vooral in de middel- en bovenste waterlagen.

Normaal €1,80 per stuk nu 5 voor €5,00

Pantsermeerval (Corydoras paleatus)

De Corydoras paleatus is een van de gemakkelijkst te houden Corydoras soorten. Ze zijn redelijk goed bestand tegen uiteenlopende waterwaardes. Net als de meeste andere corydoras soorten zijn ze het beste te houden in groepen. Het zijn actieve visjes die de hele dag door grondelen over de bodem op zoek naar voedsel. Ze voelen zich het beste op hun gemak in een goed beplant aquarium.

Normaal €3,45 per stuk nu 3 voor €6,75

Colisa lalia

Dwerggourami

Deze Colisa lalia is een van de kleinste vissen uit de Colisa-groep en is afkomstig uit India, voornamelijk uit Assam en Bengalen. De dwerggoerami is vreedzaam en kan gerust bij andere vissen in het aquarium gehouden worden. De meest ideale omgeving is een goed beplant aquarium, met het liefst wat drijfplanten.

Normaal €5,25 per stuk nu 2 voor €7,50

Plaatje (xipho maculatus marigold)

De Platy (Xiphophorus maculatus), ook wel plaatje genoemd, is een populaire tropische vissensoort. Hij behoort tot de familie van de Poeciliidae en is daarom een levenbarende soort. Hij is nauw verwant aan de zwaarddrager (Xiphoporus helleri). De soort komt uit Midden-Amerika (Mexico). Platy’s zijn heel makkelijk in een aquarium te houden en doen het goed bij heel veel andere vissoorten. De beste watertemperatuur is rond de 24°C tot 27 graden.

Normaal €2,95 per stuk nu 3 voor €6,00