Abonneer op onze nieuwsbrief
Abonneer op onze nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang eenmalig 10% korting op ons gehele assortiment! Jouw persoonlijke kortingscode ontvang je direct na inschrijving per mail.
Abonneer
Verzending binnen 2-3 werkdagen
Veilig en snel betaald met iDeal
Boven de €50,- gratis verzending
0
0
Verzending binnen 2-3 werkdagen
Veilig en snel betaald met iDeal
Boven de €50,- gratis verzending

Dennerle Co2 Carbo Power M400

Dennerle Dennerle Co2 Carbo Power M400
Productomschrijving
Complete set voor aquariums tot 400 L, bestaande uit:- 500 g hervulbare CO2-fles- Veilige standaard- CO2-precisiedrukregelaar Carbo Power met 2 manometers voor werkdruk en cilinderdruk- CO2 speciale terugslagventiel- CO2 speciale slang, 2 m- CO2 Flipper- Lange termijn CO2-test van Maxi CrystalKoolzuur (CO2) in het aquarium stimuleert gezonde levens...

Complete set voor aquariums tot 400 L, bestaande uit:
- 500 g hervulbare CO2-fles
- Veilige standaard
- CO2-precisiedrukregelaar Carbo Power met 2 manometers voor werkdruk en cilinderdruk
- CO2 speciale terugslagventiel
- CO2 speciale slang, 2 m
- CO2 Flipper
- Lange termijn CO2-test van Maxi Crystal

Koolzuur (CO2) in het aquarium stimuleert gezonde levensomstandigheden voor vissen en planten. Dit wordt niet gestimuleerd door de toevoeging van een hoge dosis zuurstof in het aquariumwater. Veel belangrijker is het om een voldoende en constante aanvoer van CO2 te hebben.

Door de absorptie van CO2 en het gebruiken van lichtenergie (fotosynthese) produceren aquariumplanten voldoende zuurstof. Alleen aquaria met heel weinig of geen planten moeten worden voorzien van zuurstof aangezien de natuurlijke bronnen hier ontbreken. Het beste is hiervoor een Oxydator te gebruiken. CO2 houdt het water een klein beetje zuur, wat voor de vissen en planten ideaal is, CO2 activeert de sporenelementen die van vitaal belang zijn voor de planten en vissen. Gebrek aan CO2 vertraagt de groei van planten en vissen, CO2 is daarom noodzakelijk om een mooi verzorgde onderwaterwereld te scheppen. In de natuur wordt CO2 voldoende en in een constante hoeveelheid geproduceerd door onderwaterbronnen en gistingsprocessen in de bodem. Het aquarium, een kunstmatig aangelegde omgeving, heeft deze natuurlijke voorzieningen niet.

Waarom is voldoende CO2 zo belangrijk voor planten?
Bijna de helft van de droge stof van elke plant bestaat uit koolstof, m.a.w. koolstof is de belangrijkste bouwsteen voor de celstructuur van de plant. Koolstof kan alleen van uit het water worden opgenomen door planten in de wateroplosbare vorm kooldioxide = CO2.

In het aquarium is er altijd een gebrek aan CO2 omdat:

Kooldioxide erg vluchtig is en makkelijk van het wateroppervlakte opstijgt aangezien de CO2 druk in de lucht altijd lager is.
De waterleidingbedrijven de CO2 uit het water halen door het water volop te beluchten en door er kalk aan toe te voegen.
Het CO2 snel door de planten wordt opgenomen.
%u201D Vroeger gaf ik geen CO2 en toch ging het goed %u201D kan een veel gehoorde opmerking van aquariumhouders zijn. Dit is niet helemaal juist want vroeger had men ook CO2 in het aquariumwater alleen wist men het niet. Vroeger kwam het CO2 in het aquarium door:

Grote, langzame, sterk vervuilde filters.
Dikke lagen afval en etensresten die op de bodem lagen.
Daarnaast gebruikte men meestal een kleine selectieve groep aquariumplanten die slechts met een beperkte hoeveelheid CO2 konden volstaan. Veel van deze planten soorten zijn tegenwoordig niet meer te krijgen. Ze zijn meestal vervangen door meer attractieve en kleurrijkere soorten die echter ook een hogere CO2-behoefte hebben.

Recentelijk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten niet alleen doodgaan zonder CO2, maar dat voldoende CO2 belangrijker is voor de gezondheid van de vis dan algemeen werd aangenomen.

Een gebrek aan CO2 in het aquarium is de reden dat:

  • de planten slecht en/of vervormd groeien.
  • biologische ontkalking optreedt.
  • onnatuurlijke PH-waarden ontstaan.

Deze hoge ph-waarden zorgen op hun beurt weer voor:

  • ijzerigebrek bij planten en vissen.
  • pilotselinge ammoniakvergiftiging.
  • ijzerchlorose en oplossende aquariumplanten.
  • zware schimmelinfecties en huidziekten bij vissen.

Ervaren aquariumliefhebbers bevestigen het steeds weer, %u201CZieke vissen worden in een gezond aquarium met gezonde planten vaak vanzelf weer beter.%u201D De reden hiervoor is: Overal waar planten goed gedijen, heersen prima omstandigheden en zijn de vissen gezond.

Vandaag de dag weet men dat kooldioxide voor een natuurlijk watermilieu onmisbaar is.

Vullen van uw CO2 fles?
Wij vullen uw fles keurig op gewicht met ons speciaal hiervoor ingerichte vulsysteem. Klaar terwijl u wacht!
(fles hoeft niet bevroren te zijn)

Productspecificaties

EAN
4001615030761

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Dennerle Dennerle Co2 Carbo Power M400
DennerleDennerle Co2 Carbo Power M400

...

...

Op voorraad
€229,99 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking