Verzending binnen 2-3 werkdagen
Veilig en snel betaald met iDeal
Boven de €50,- gratis verzending
 • Advies en informatie
 • 0
 • Advies en informatie
 • 0
  Verzending binnen 2-3 werkdagen
  Veilig en snel betaald met iDeal
  Boven de €50,- gratis verzending

  Over Heems

  De dierenspeciaalzaak sinds 1822

  De firma Heems sinds 1822 is één van de oudste dierenspeciaalzaken in Nederland. In 1822 trouwde de zolder- of gruttersknecht Pieter Heems met Marijtje Steenvoorde. Terwijl Pieter zijn dagen als knecht sleet, verkocht Marijtje erwten en andere levensmiddelen in de voorkamer van hun woonhuis in de Achterstraat in Haarlem. Die activiteit groeide uit tot een bescheiden grutterij. Na de dood van haar man zette Marijtje het winkeltje voort. Elke cent werd in het bedrijf geïnvesteerd waardoor het assortiment groeide.

  In 1873 werd een groter pand betrokken aan de Anthoniestraat. Omstreeks 1925 kende het bedrijf een grote bloei in de fourage- en meelhandel. Met de komst van de auto nam de vraag naar haver af en legde het bedrijf zich toe op de verkoop van mengvoeders. Via de groothandel schakelde het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog over op detailhandel in pluimvee- en vogelvoer.

  In 1970 verhuisde de winkel naar de Kanaalweg 7 in Heemstede omdat er aan het Spaarne een brede weg gemaakt moest worden voor de brug “De Verfroller” Hier werden aquariumartikelen en een uitgebreider assortiment dierenbenodigdheden aan het assortiment toegevoegd. Verschillende uitbreidingen en verbouwingen volgden om de winkel steeds completer en overzichtelijker te maken.

  Op 1 mei 1997 werd ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum het predikaat “Bij koninklijke beschikking Hofleverancier” uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een druk bezochte receptie door de burgemeester van Heemstede namens de Koningin. Ook werd het boekje “Van groene erwt tot tropische vis” uitgegeven, dat gaat over de geschiedenis van de firma Heems sinds 1822.

  Vijfde en zesde generatie Heems

  Augustus 2017 verhuisde de firma Heems naar een nieuwe winkel aan de Havenstraat 49 in Heemstede, 500 meter vanaf de oude locatie, omdat er aan de Kanaalweg huizen werden gebouwd.

  Nu in 2019 is Heems sinds 1822 een schitterende dierenspeciaalzaak, waarvan met name de aquariumafdeling tot in de wijde omtrek bekend is met een uniek assortiment benodigdheden. Uiteraard kunt u ook voor vijvervissen, vogels en knaagdieren bij Heems sinds 1822 terecht. Ook het assortiment voeders en benodigdheden voor de hond en kat is uniek voor de regio.

  Producten van prima kwaliteit en een uitstekende service zijn ons handelsmerk.

  U bent van harte welkom.

  Hofleverancier

  Met trots voeren wij het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, omdat wij meer dan honderd jaar bestaan en een zeer goede reputatie in de regio hebben. Wij onderscheiden ons door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

  Inloggen

  U kan hieronder inloggen om bijvoorbeeld een bestelling te kunnen plaatsen of een review te schrijven

  Contact gegevens

  Bel ons

  023 528 4079

  E-mail

  Mail ons

  Social media

  4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

  Heems sinds 1822

  Havenstraat 49
  2102LB Heemstede
  Nederland Bekijk op Google Maps

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking