Knaagdieren

Informatie en advies voor uw knaagdier

Er zijn verschillende soorten knaagdieren die men houdt als huisdier of wil houden als huisdier. Wij bieden u een handig overzicht met de dingen die u nodig heeft als u een knaagdier in huis haalt. U vindt ook informatie en ons advies over verschillende type knaagdieren, zoals konijnen, dwerghamsters en cavia’s.

 

Benodigdheden voor knaagdieren

Op onze knaagdierenafdeling vindt u een ruime keus in knaagdieren, zoals konijnen, cavia’s, hamsters, gerbils (woestijnratjes) en tamme ratjes. Dit alles in verschillende soorten en/of kleuren.

Uiteraard hebben wij de juiste kooien, voeders en bodembedekking voor deze dieren maar ook diverse speeltoestellen en andere accessoires.

U kunt bij ons ook terecht voor advies, wij helpen u graag met onze kennis en ervaring.

 

Het konijn

Konijnen, met name dwergkonijnen zijn zeer geschikt als huisdier en kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden.

 

De cavia

Cavia’s kunnen zeer aanhankelijke en gezellige huisdieren zijn. Cavia’s zijn groepsdieren, ze leven niet graag alleen, maar liever met één of meerdere soortgenoten

 

De woestijnrat

De woestijnrat heet eigenlijk gerbil en is geen rattensoort maar een van de vele soorten muizen. Woestijnratjes zijn zeer sociale diertjes.

 

De (dwerg)hamster

Een solitair levend diertje dat ook als huisdier erg vermakelijk kan zijn. Met een beetje geduld kan de (dwerg)hamster zeer tam worden.

 

De tamme rat

Tamme ratjes zijn zeer sociale diertjes, die behalve bij elkaar ook heel graag bij de mens zijn. Een ratje alleen verpietert snel, tenzij hij echt heel veel aandacht krijgt.

 

De degoe

De degoe is echt een groepsdiertje. Ze spelen samen, slapen samen (naast elkaar of opgestapeld), stoeien samen en ontdekken samen.

 

[/col] [/row]